• Oznam pre rodičov

      • 7. 4. 2020
      • Milí rodičia!

        Keďže prerušenie vyučovania sa predlžuje do odvolania, PROGRAM ImO  sa rozhodol  poskytnúť  žiakom zdarma prístupy.

        Program ImO (online hra) je pre deti MŠ a pre deti s poruchami učenia a správania ZŠ. Spolupracujú s CPPPaP po celom Slovensku. Taktiež ich nájdete na stránke MŠVaV SR https://www.ucimenadialku.sk/

        Cieľom programu je naučiť sa, ako sa učiť. Pretože mozog každého z nás (či sme integrovaní alebo nadaní) si rovnaké informácie vysvetlí po svojom. 

        Hru  zostavili preto, aby pomohli deťom sa rýchlejšie a ľahšie učiť. Precvičujú si v nej: tvorenie, čítanie a počúvanie s porozumením, sústredenie, pamäť a iné. Momentálne  prerušenie vyučovania nie je dobré o to viac, že deti nemôžu pracovať s pedagógmi a psychológmi.

         

         Bližšie informácie nájdete vo videách na ich stránke http://imo.sr/.

         

        Každý, kto máte záujem využiť na vzdelávanie svojich detí tieto bezplatné prístupy prejavte svoj záujem do 08.04.2020 napísaním krátkeho mailu na janazo@centrum.sk, v ktorom uvediete meno a priezvisko svojho dieťaťa, triedu, svoj mail, meno a priezvisko rodiča dieťaťa, ktorý chce využiť túto ponuku. Škole podľa vášho záujmu budú doručené   prístupové  kódy a emaily pre rodičov. Úlohou rodičov bude zaregistrovať sa, vložiť prístupový kód a umožniť dieťaťu hrať sa 10 – 15 minút denne ( podľa vlastného uváženia). Po skončení karanténneho obdobia bude závisieť od rodičov ďalšie využitie programu – hry ImO.

         

      • Poplatky za školné do ŠKD a MŠ

      • 26. 3. 2020
      • Vážení rodičia,

        pri platbách školného za MŠ sa postupuje podľa § 28 ods. 7 písm. b) školského zákona:

        Príspevok v materskej škole na základe rozhodnutia zriaďovateľa sa neuhrádza za dieťa, ktoré nedochádzalo do materskej školy v čase školských prázdnin alebo bola prerušená prevádzka materskej školy zapríčinená zriaďovateľom alebo inými závažnými dôvodmi; v týchto prípadoch uhrádza zákonný zástupca pomernú časť určeného príspevku - to sa týka mesiaca marec;

        • a následne od 1. apríla sa školné neplatí až do odvolania. V prípade, ak majú rodičia trvalý príkaz na úhradu školného a nezrušili trvalý príkaz, bude im  preplatok vrátený v ročnom zúčtovaní. 

        Pri poplatkoch za ŠKD sa postupuje ako pri MŠ.

        Pri poplatkoch za stravné v ŠJ budú preplatky vrátené pri ročnom zúčtovaní v mesiaci júl, august.

        PaedDr. B. Cehulová

    • OZNAM PRE RODIČOV ŽIAKOV SO ŠVVP
      • OZNAM PRE RODIČOV ŽIAKOV SO ŠVVP

      • 29. 3. 2020
      • ( špeciálnymi výchovno – vzdelávacími problémami)

        Riaditeľstvo školy zriadilo školskú krízovú linku pre žiakov so ŠVVP a ich rodičov.  V prípade potreby píšte na janazo@centrum.sk alebo volajte na t. č.  0903 908 463 v pracovných dňoch  od 9:00 do 11:00. Školský špeciálny pedagóg ( Mgr. Jana Žoldáková) môže žiakom so ŠVVP  pomôcť s prípadnými ťažkosťami v domácom vyučovaní, rodičom poskytnúť informácie o špecifikách vyučovania, vysvetliť edukačné postupy ako pracovať so svojim dieťaťom.

        Na odporúčanie VÚDPaP dávame rodičom do pozornosti stránky na podporu vzdelávania žiakov so ŠVVP  z domu: www.vudpap.sk, www.ucimenadialku.sk

        Vzdelávanie je zabezpečené aj prostredníctvom pravidelného televízneho vysielania televízie RTVS.

        Užitočné telefónne čísla:

        • Pre rodičov, ktorí akútne potrebujú podporu psychológa: 02 44881649 ( pracovné dni od 9:30 do 14:30)
        • Bezplatná zelená VÚDPaP ( Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie) linka: 0800864883 ( pracovné dni od 9:00 do 18:00)
        • CPPPaP ( Centrum pedagogicko psychologického poradenstva a prevencie ) Poprad: mobil: 0911 387 021,  0911 679 023 alebo 0911 885 665
        • CŠPP ( Centrum špeciálnopedagogického poradenstva) Poprad :

              mobil: 0911 467 611

        Domáce vyučovanie prináša aj pozitíva – deti sa naučia zodpovednosti, vlastnému plánovaniu, budú sa vedieť spoľahnúť na svoje schopnosti učiť sa, nadobudnú nové zručnosti a skúsenosti, ktoré neskôr využijú napríklad na strednej škole. Tiež sa môžu zapojiť do vzdelávania mladších súrodencov.

    • ZELENÁ ŠKOLA NAŽIVO Z DOMU
      • ZELENÁ ŠKOLA NAŽIVO Z DOMU

      • 29. 3. 2020
      • Milí kolegovia, žiaci, rodičia a všetci známi našej školy!

          Dovoľte mi oboznámiť Vás,  tých, ktorí viete alebo ešte neviete o tom, že naša škola je zapojená do environmentálneho projektu ZELENÁ ŠKOLA (ZŠ). Preto by som Vám chcel dať do pozornosti novinku, ktorú v tejto pre všetkých novej a nečakanej situácii, spúšťajú organizátori a zakladatelia tohto projektu – a to mimovládna nezisková organizácia ŽIVICA.         

           Chcú nám všetkým ukázať bezplatné webináre určené pre všetkých záujemcov, ktorým nie je jedno, aká je environmentálna situácia v našom okolí. Tieto ukážky ekologicky prospešnej činnosti pre širokú verejnosť si môžete prezrieť na facebookovom profile Zelenej školy. Tu je odkaz na webstránku, v ktorej sa Vám tieto zaujímavé informácie a ukážky zobrazia a online tak uvidíte, ako sa postupuje pri ochrane a zároveň aj záchrane našej prírody a aj planéty ako takej:

        https://www.zivica.sk/databaza/civicrm/mailing/view?reset=1&id=1876

        alebo teda profil na FB:

        https://www.facebook.com/pg/zelena.skola/photos/?ref=page_internal

           Keďže máme založené aj Ekokolégium ZŠ, je dobré si to prezrieť a všetci, ktorí sú zapojení do tohto projektu, tak môžu byť spoluúčastníkmi v tomto verejnom záujme o pomoc našej prírode a Zemi. Tak si teda môžeme zjednodušiť zdieľanie tohto dôležitého odkazu a stať sa tými, ktorí aktívnejšie pomáhajú zlepšiť situácii v našom najbližšom i v širšom okolí. Ak s tým začneme každý jeden sám od seba, veríme, že sa nám podarí vytvoriť plnohodnotné spojenie a byť nápomocnejší v ochrane našej prírody a pri jej zveľaďovaní!

        VŠETKÝM VÁM TEDA NA ZÁVER PRAJEME PRÍJEMNÉ NEDEĽNÉ POPOLUDNIE NAPLNENÉ POKOJOM A ZDRAVÍM, KTORÉ DNES TAK VEĽMI POTREBUJEME, LÁSKOU A SPOLOČNÝMI CHVÍĽAMI STRÁVENÝMI S NAŠIMI BLÍZKYMI!

        S pozdravom koordinátor projektu ZELENÁ ŠKOLA, p. uč. Mgr. Matúš Žoldák, všetci žiaci, ktorí sú členmi Ekokolégia ZŠ, všetci pedagógovia zapojení do projektu a vedenie našej Základnej školy!

    • Deň učiteľov
      • Deň učiteľov

      • 27. 3. 2020
      • Milí kolegovia,
        pri príležitosti sviatku Dňa učiteľov chcem Vám všetkým (pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom) poďakovať za zodpovednú a náročnú prácu, ktorú robíte pre naše deti, rodičov a celú spoločnosť.

        Zároveň Vám želám všetko najlepšie do profesionálneho, ako aj osobného života, a aby ste si tento sviatok - 28. marec - deň narodenia pedagóga Jána Amosa Komenského - užili hlavne v pevnom zdraví so svojimi rodinami a na diaľku spolu so svojimi kolegami, a samozrejme aj žiakmi a ich rodičmi.

        Myslím na Vás a teším sa na chvíle, kedy budeme všetci opäť spolu

        – spolu s našimi žiakmi v našej škole.

         

        PaedDr. Barbora Cehulová, riaditeľka školy

    • Oznam pre rodičov a žiakov 9. ročníka
      • Oznam pre rodičov a žiakov 9. ročníka

      • 26. 3. 2020
      • Oznamujeme Vám (keďže sa posunuli termíny na podávanie prihlášok na stredné školy), že môžete kontaktovať výchovnú poradkyňu našej školy a prekonzultovať:

        • ďalší postup pri podávaní prihlášok,
        • záujem zmeniť strednú školu alebo odbor (do 15.04.2020),
        • iné.

        Kontakt: Mgr. Anna Rokosová – výchovná poradkyňa, a.rokosova@gmail.com, 0910 210 219

                        P. výchovnú poradkyňu môžete kontaktovať denne (PO-PIA) od 10.00 – 12.00h.

        Ďakujeme za porozumenie!

    • Učíme sa na diaľku
      • Učíme sa na diaľku

      • 26. 3. 2020
      • Vážení rodičia a žiaci,

                    dávame Vám do pozornosti web stránku:  https://www.ucimenadialku.sk/

        V spolupráci viacerých mimovládnych organizácií a MŠVVaŠ SR vznikla táto webová stránka ako nástroj oficiálnej komunikácie počas prerušeného vyučovania na školách a prerušenej prezenčnej výučby na vysokých školách v čase epidémie koronavírusu.
        Cieľom webovej stránky je pomôcť pedagogickým a odborným zamestnancom, manažmentu a zriaďovateľom škôl, ale i žiakom, študentom a rodičom zorientovať sa v množstve informácií, odporúčaní a usmernení, ako aj pomôcť všetkým aktérom počas prerušenia vyučovania či prezenčnej výučby nachádzať riešenia vzniknutej situácie.

         

        Želáme pevné zdravie!

        Vedenie školy

    • V novinách: Učiteľ angličtiny z Popradu vytvoril pre žiakov a rodičov vzdelávací kanál
    • Výtvarné súťaže
      • Výtvarné súťaže

      • 21. 3. 2020
      • MOJE NE(ISTOTY)

          Žiaci našej školy sa tento školský rok zapojili do výtvarnej súťaže pre žiakov druhého stupňa základných a stredných škôl, ktorú organizuje SUŠ Slavkovská 19, Kežmarok, a teda sme im poslali to najlepšie, čo sa nám podarilo vytvoriť.  

        Uzávierka súťaže bola 28.2.2020 a tie najzaujímavejšie vybrané práce putovali do tohto „kráľovského mesta“. Dúfame teda, že nám prinesú aspoň nejaký malý úspech.                         

        Práce, ktoré boli zaslané vytvorili žiaci 6. A triedy, a to Magdaléna FERENCOVÁ a Branislav BOLCÁR, ktorých snaha a talent sa prejavili v dvoch nádherných umeleckých dielach. Držíme im všetky palce a nech sa im podarí uspieť!                                            

        Zároveň Vám všetkým prajem veľa úspechov a nestrácajte snahu, ktorú radi oceníme v ďalších súťažiach.

         

        Mgr. MATÚŠ ŽOLDÁK   

        ŠŤASTNÉ CHVÍLE S MOJIMI BLÍZKYMI

        Posledný vyučovací deň pred jarnými prázdninami, a to piatok 28.2.2020 nebol jedným z tých príjemnejších len vďaka očakávaniu nadchádzajúcich prázdnin, využili sme ho aj k zaslaniu našich výtvarných prác do súťaže s vyššie uvedeným názvom, ktorej uzávierka bola 29.2.2020.

        Zapojili sa do nej všetci žiaci našej školy, a po konzultácii medzi nami učiteľmi a po výbere jednotlivých diel za všetky triedy, sme vybrali okolo 20 najlepších prác, ktoré nás reprezentujú v tejto zaujímavej výtvarnej súťaži. Zmeriame si sily so školami z viacerých okresov Slovenska a práve preto pevne veríme, že sa aj v takto silnej konkurencii nájde aspoň zopár takých diel, ktoré obsadia výherné priečky. Najviac zaslaných umeleckých výtvorov vyprodukovali naši „prvostupniari“, no nenechali sa zahanbiť ani starší žiaci z ostaných tried druhého stupňa našej základnej školy.                                                         

        Všetkým zúčastneným teda prajeme veľa úspechov a dúfame, že budeme naďalej takto tvoriví a nadšení vo vytváraní originálnych umeleckých počinov, ktoré nás posúvajú čoraz vyššie a vyššie v našom esteticko-umeleckom cítení!

         

        Mgr. MATÚŠ ŽOLDÁK, PaedDr. FRANTIŠKA KUZIELOVÁ

    • Nové videá
    • Prečo máme cvičiť?
      • Prečo máme cvičiť?

      • 19. 3. 2020
      • Cvičenie a pohyb - prečo máme cvičiť?

              

        Koronavírus predstavuje veľké nebezpečenstvo najmä pre osoby s trvalo oslabenou imunitou. Z toho dôvodu veľkú rolu zohráva práve zodpovedná prevencia a podpora imunitného systému. Viete, ako ho podporiť?

        Pohyb je život a to platí tak pre dospelých, ako aj pre malé deti. Intenzívny pohyb stimuluje metabolizmus, kardiovaskulárny systém, správnu funkciu svalov a krvný tlak. Imunitu podporuje ideálnym spôsobom, ak je organizmus športovému prostrediu a aktuálnej klíme vhodne prispôsobený.   Čo môže rodič urobiť pre svoje dieťa, ak chce, aby bolo silné a zdravé? Zabezpečiť mu správnu výživu a dostatok pohybu, vo forme rôznych športových aktivít.

        Keďže sme v situácii, keď kvôli karanténe nemôžeme vykonávať niektoré činnosti, na ktoré sme zvyknutí, môžme si zacvičiť aj doma a to  pomocou rôznych cvičení, ktoré Vám teraz predstavím:-)

        Cvičenie s vlastnou váhou je bezpečnejšie a pre ľudské telo najprirodzenejšie. Na rozdiel od cvičenia na strojoch pri ňom zapájame niekoľko svalov a kĺbov súčasne, nezaťažujeme a šetríme kĺby, precvičíme celé telo. Nepotrebujeme k nemu žiadne náradie, takže je ideálne aj na cvičenie vonku, doma či na dovolenke.

        Plank

        1. Začínajte na kolenách a oprite sa o predlaktia. Váhu preneste na paže.
        2. Kolená zdvihnite zo zeme, tak aby boli úplne vystreté. Sú od seba vzdialené na šírku bokov.
        3. Skontrolujte paže, ktoré majú byť vzdialené na šírku ramien s lakťami pod ramenami.
        4. Zadok nemajte vystrčený hore, ani pustený príliš nízko, či prepadnutý dole. Telo by malo byť v jednej priamke, dávajte pozor na prehnutý chrbát.
        5. Zatiahnite zadok a brucho a pokúste sa udržať pozíciu čo najdlhšie. Začať môžete s 10-15 sekundami a postupne čas predlžovať.

        Variácie:

        • východisková poloha je rovnaká, no paže sú vystreté a o zem sa opierate dlaňami
        • plank so striedavým zdvíhaním nôh
        • bočný plank, resp. rotácie do strán
        • plank s vyvýšenými rukami alebo nohami (napr. na fitlopte alebo bosu)

         

        Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kids in plank

        Squat

        1. Postavte sa tak, aby ste nohy mali na šírku ramien a špičky smerovali vpred, prípadne mierne smerom von. Chrbát majte rovný a ramená tlačte dolu.
        2. S výdychom sa znížte do podrepu, pričom zadok majte zatiahnutý a tlačte ho dozadu. Celkovo sa snažte navážiť skôr vzad, pričom kolená smerujú vpred, nie však ďalej ako sú špičky.
        3. Dôležité je tiež neprehýbať kríže, čiže dbať na to, aby ste mali zatiahnuté a spevnené aj brušné svaly.
        4. S nádychom sa vráťte do stoja. Pohyb je kontrolovaný a pomalý.

        Variácie:

        • squat na špičkách
        • squat s výskokom
        • výdrž v squate

         

        Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kids in squat

         

        Superman

        1. Ľahnite si na podložku tvárou dole. Ruky vystrite nad hlavu tak, aby s nohami tvorili písmeno X.
        2. Spevnite brucho, zadok a s nádychom pomaly zdvihnite zo zeme pravú ruku a ľavú nohu. Vydržte pár sekúnd a s výdychom uvoľnite.
        3. Opakujte s opačnou rukou a nohou.

        Variácie:

        • zdvíhajte naraz obe ruky aj nohy, pričom odlepíte od zeme aj hrudník

        Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kids in plank

         

        Angličák

        1. Postavte sa tak, aby ste mali nohy na šírku ramien a ruky voľne spustené popri tele.
        2. Spravte drep a dlane položte pred seba na zem. Váhu preneste na paže.
        3. Nohami vykročte alebo skočte vzad tak, aby ste sa dostali do pozície planku. V tomto bode, je dôležité sa čo najviac spevniť a sústrediť sa na to, aby ste neprehýbali kríže a zadok vám nepadal dole.
        4. Následne skočte alebo vykročte vpred tak, že obe nohy vrátite späť k rukám.
        5. V tomto bode sa odrazte od zeme a vyskočte s vystretými nohami čo najvyššie.

         

        Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kids in burpees

         

         

        Horolezec

        1. Východisková pozícia je plank s vystretými rukami. Dlane majte pod ramenami, zadok je spevnený, nezdvíhajte ho nahor a hlava zase nepadá dole.
        2. Jedno koleno pomaly pokrčte a ťahajte vpred medzi paže.
        3. Nohy vymeňte a postupne začnite nohy striedať, prípadne zrýchľovať.

        stock-vector-cartoon-a-man-and-a-woman-doing-mountain ...

         

        Dúfam, že ste si dobre zacvičili a podporili tak aj svoju imunitu, ktorá je v týchto dňoch veľmi dôležitá. Sledujte edupage našej školy a tešte sa na ďalšie príspevky o cvičení, zdravej strave a životnom štýle:-)

         

        Teší sa na Vás!!! Vaša pani učiteľka Gabika Thurská:-)

         

        VEĽA ZDRAVIČKA!!!!!

    • Učíme sa doma!
    • Nové videá z ANJ
    • Učte sa spolu s nami!
      • Učte sa spolu s nami!

      • 16. 3. 2020
      • v týchto ťažkých časom pre našich žiakov a zároveň aj pre ich rodičov, ktorí musia nielen pracovať, ale aj nahrádzať naše poslanie učiteľov, som sa rozhodol vytvoriť Youtube kanál,  vďaka ktorému môžem na diaľku a bezpečne vysvetľovať žiakom učivo. 

        Verím, že táto forma výučby bude pre našich žiakov atraktívna a prinesie im nové poznatky v oblasti anglického jazyka

        YOUTUBE kanál: https://www.youtube.com/channel/UCHVG95C3KsflHXFZBBhV_eg

         

      • ​​​​​​​RIADITEĽSKÉ VOĽNO

      • 13. 3. 2020
      • Rodičia/zákonní zástupcovia žiakov 0./I.-IX. ročníka

                                                                                                                

        RIADITEĽSKÉ VOĽNO

         

        Riaditeľka ZŠ s MŠ, Koperníkova 1717/21, Poprad – Matejovce oznamuje, že  v súlade so zákonom č. 245/2008Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení  niektorých zákonov, podľa § 150 odsek 5 v súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID – 19

         

        UDEĽUJE žiakom

         

         riaditeľské voľno dňa 13. marca 2020 (piatok).

        Vo vyučovaní sa bude pokračovať 16.03.2020 (pondelok).

        Školský klub detí a školská jedáleň v ZŠ nebudú v prevádzke.

         

        O prípadných zmenách Vás budeme informovať prostredníctvom webstránky školy a cez Edupage.

         

                                                                                                           V Poprade – Matejovciach 12.03.202

        PaedDr. Barbora Cehulová

                                                                                                                  riaditeľka školy

      • Oznámenie

      • 12. 3. 2020
      • Vážení rodičia,

        od pondelka, t. j. 16.03.2020 sú zatvorené všetky školy a školské zariadenia na území SR, rozhodnutím Ústredného krízového štábu, zatiaľ na obdobie 14 dní. 

        O ostatných skutočnostiach Vás budeme informovať prostredníctvom webstránky a EduPage.

        Ďakujeme za porozumenie.

        PaedDr. Barbora Cehulová, riaditeľka školy

    • Dôležitý oznam
      • Dôležitý oznam

      • 11. 3. 2020
      • Na základe zákazu vydaného Ústredným krízovým štábom SR zo dňa 09.03.2020, MŠ VVaŠ SR a Mesta Poprad ako zriaďovateľa škôl a školských zariadení, riaditeľka školy oznamuje zamestnancom, rodičom a žiakom:

         

        ü zakazuje sa organizovanie akýchkoľvek verejných športových, kultúrnych a spoločenských podujatí,

        ü odo dňa 10.03.2020 občania SR vracajúci sa z Talianska, Číny, Južnej Kórey a Iránu budú povinní podstúpiť 14-dňovú karanténu - tá sa  vzťahuje aj na rodinných príslušníkov, ktorí s nimi žijú v jednej domácnosti,

        ü rušia sa všetky okresné, krajské a celoštátne kolá predmetových olympiád a postupových súťaží,

        ü prerušuje sa poskytovanie všetkých prenájmov školských priestorov,

        ü prerušuje sa činnosť všetkých krúžkov na škole do 23.03.2020,

        ü ruší sa Deň otvorených dverí v ZŠ (12.03.2020) - nový termín bude zverejnený.

         

        Ďakujeme za pochopenie!                PaedDr. Barbora Cehulová

    • ODPORÚČANIE - coronavírus
      • ODPORÚČANIE - coronavírus

      • 28. 2. 2020
      •  

        Mesto Poprad ako zriaďovateľ škôl a školských zariadení a riaditeľka školy oznamuje všetkým rodičom žiakov a detí ZŠ s MŠ, aby z bezpečnostného a preventívneho hľadiska pred nákazou coronavírusom rešpektovali toto 

        ODPORÚČANIE

         

        Žiaci a deti, ktoré absolvujú pobyt v zahraničí ( zvlášť v kritických lokalitách), aby po návrate

        ešte zostali doma 14 dní. V prípade nástupu do ZŠ s MŠ  po absolvovaní zahraničnej dovolenky, doniesli potvrdenie od lekára, že sú zdraví a neohrozujú zdravie ostatných detí, žiakov a zamestnancov.

         

        Všetci rodičia si musia byť vedomí toho, že ak je situácia vážna a lekári odporúčajú obmedziť cestovanie, aby sa vírus nešíril, neohrozujú len seba a svoju rodinu, ale aj zdravie ostatných detí, žiakov a zamestnancov  a podľa toho by sa mali správať.

    • Jarné prázdniny
      • Jarné prázdniny

      • 28. 2. 2020
      • Milí žiaci, prajeme Vám krásne prázdniny!

        Jarné prázdniny začínajú v pondelok 2. marca 2020 a končia 6. marca 2020. Vyučovanie pokračuje v pondelok 9. marca 2020. 

        PaedDr. Barbora Cehulová

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Zoznam fotoalbumov

      zatiaľ žiadne údaje
      • 22.apríl DEŇ ZEME

      • 2. 5. 2024
      • 22.apríl DEŇ ZEME - do 1.ročníka súťaže pre deti z popradských škôl pod názvom ,,Spravme naše mesto EKO“, sa zapojilo 35 tímov z 5 základných škôl. Bolo vytvorených veľa krásnych, kreatívnych prác z rôzneho typu odpadu. Do finále, ktoré sa konalo 22.4.2024 v OC Forum Poprade postúpilo 6 tímov a medzi nimi aj práca z našej školy pod názvom Futbalový štadión.

      • Denné tábory v Poprade

      • 23. 4. 2024
      • Milí rodičia,

        dávame vám do pozornosti obľúbené denné letné tábory, ktoré sa prvýkrát konajú počas letných prázdnin vo Vernári a niektoré iné turnusy v Štrbe, Veľkom Slavkove, ale aj v Poprade.

        Tábory organizuje Zážitkovňa spolu s Jazykovou školou TARGET.

        Týždne plné pohybu, zaujímavých aktivít, športu a zručností s celodenným programom a stravou čakajú na deti od 5 do 14 rokov (podľa jednotlivých turnusov).

      • Korčuľovanie

      • 19. 2. 2024
      • Neverili by ste, ale boli sme sa učiť. No nie v škole, ale v tréningovej hale. A učili sme sa
        korčuľovať. Samozrejme, nie všetci. Poniektorí sme boli už pokročilí korčuliari, niektorí mali korčule na
        nohách prvýkrát.

        Vďaka Mestu Poprad a všetkým, ktorí sa o to pričinili sme mali krásny a zaujímavý deň.

      • Zmena poplatkov od 1.1.2024

      • 8. 1. 2024
      • Mesto Poprad v súlade s ustanovením § 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v platnom znení a podľa § 28 ods. 5,

        49 ods. 4, § 114 ods. 6,

        § 116 ods. 6 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov vydáva:

    • Poďakovanie
      • Poďakovanie

      • 8. 1. 2024
      • "Ďakujeme"

        Milí žiaci a rodičia, chceme vám poďakovať za účasť na Vianočnej tržnici, kde sa podarilo vyzbierať 216,61 €.

        Vyzbierané finančné prostriedky budú použité na zlepšenie výchovno-vzdelávacieho procesu vašich detí.

      • Vianočná besiedka spojená s vianočnou tržnicou

      • 22. 12. 2023
      • Pred Vianocami si učitelia a žiaci pre rodičov pripravili kultúrny program spojený s vianočnou tržnicou, kde sa odprezentovali rôznorodé výrobky a svoju kreativitu. Veríme, že sme sa všetci spolu cítili dobre.

        Prajeme príjemne v zdraví prežité sviatky pokoja a lásky

        Zamestnanci ZŠ s MŠ Poprad - Matejovce

      • VIANOČNÁ BESIEDKA

      • 12. 12. 2023
      • Vážení rodičia, milí žiaci.

        Pozývame vás na Vianočnú besiedku spojenú s vianočnou tržnicou, ktorá sa uskutoční 20.12.2023 o 15:30h v budove ZŠ. Príďte spolu s nami stráviť predvianočné chvíle a objaviť tvorivosť, zručnosť a napaditosť vašich ratolestí. Tešíme sa na vás.

      • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

      • 11. 12. 2023
      • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Koperníkova 1707/21, 059 51 Poprad–Matejovce
        udeľuje všetkým žiakom školy (1. – 9. roč.)

        RIADITEĽSKÉ VOĽNO

        z organizačných dôvodov dňa
        15.12.2023 (piatok).

        Školský klub detí a školská jedáleň v ZŠ nebudú v prevádzke.
        Vyučovanie pokračuje v pondelok 18.12.2023 podľa schváleného rozvrhu hodín.

      • Školský eshop už otvorený

      • 6. 12. 2023
      • Dobrý deň všetkým!


        Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!


        Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zskpoprad/

        Objednávanie je už spustené a bude možné až do 20.12. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!

      • 22.apríl DEŇ ZEME

      • 2. 5. 2024
      • 22.apríl DEŇ ZEME - do 1.ročníka súťaže pre deti z popradských škôl pod názvom ,,Spravme naše mesto EKO“, sa zapojilo 35 tímov z 5 základných škôl. Bolo vytvorených veľa krásnych, kreatívnych prác z rôzneho typu odpadu. Do finále, ktoré sa konalo 22.4.2024 v OC Forum Poprade postúpilo 6 tímov a medzi nimi aj práca z našej školy pod názvom Futbalový štadión.

      • Denné tábory v Poprade

      • 23. 4. 2024
      • Milí rodičia,

        dávame vám do pozornosti obľúbené denné letné tábory, ktoré sa prvýkrát konajú počas letných prázdnin vo Vernári a niektoré iné turnusy v Štrbe, Veľkom Slavkove, ale aj v Poprade.

        Tábory organizuje Zážitkovňa spolu s Jazykovou školou TARGET.

        Týždne plné pohybu, zaujímavých aktivít, športu a zručností s celodenným programom a stravou čakajú na deti od 5 do 14 rokov (podľa jednotlivých turnusov).

      • Korčuľovanie

      • 19. 2. 2024
      • Neverili by ste, ale boli sme sa učiť. No nie v škole, ale v tréningovej hale. A učili sme sa
        korčuľovať. Samozrejme, nie všetci. Poniektorí sme boli už pokročilí korčuliari, niektorí mali korčule na
        nohách prvýkrát.

        Vďaka Mestu Poprad a všetkým, ktorí sa o to pričinili sme mali krásny a zaujímavý deň.

      • Zmena poplatkov od 1.1.2024

      • 8. 1. 2024
      • Mesto Poprad v súlade s ustanovením § 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v platnom znení a podľa § 28 ods. 5,

        49 ods. 4, § 114 ods. 6,

        § 116 ods. 6 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov vydáva:

    • Poďakovanie
      • Poďakovanie

      • 8. 1. 2024
      • "Ďakujeme"

        Milí žiaci a rodičia, chceme vám poďakovať za účasť na Vianočnej tržnici, kde sa podarilo vyzbierať 216,61 €.

        Vyzbierané finančné prostriedky budú použité na zlepšenie výchovno-vzdelávacieho procesu vašich detí.

      • Vianočná besiedka spojená s vianočnou tržnicou

      • 22. 12. 2023
      • Pred Vianocami si učitelia a žiaci pre rodičov pripravili kultúrny program spojený s vianočnou tržnicou, kde sa odprezentovali rôznorodé výrobky a svoju kreativitu. Veríme, že sme sa všetci spolu cítili dobre.

        Prajeme príjemne v zdraví prežité sviatky pokoja a lásky

        Zamestnanci ZŠ s MŠ Poprad - Matejovce

      • VIANOČNÁ BESIEDKA

      • 12. 12. 2023
      • Vážení rodičia, milí žiaci.

        Pozývame vás na Vianočnú besiedku spojenú s vianočnou tržnicou, ktorá sa uskutoční 20.12.2023 o 15:30h v budove ZŠ. Príďte spolu s nami stráviť predvianočné chvíle a objaviť tvorivosť, zručnosť a napaditosť vašich ratolestí. Tešíme sa na vás.

      • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

      • 11. 12. 2023
      • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Koperníkova 1707/21, 059 51 Poprad–Matejovce
        udeľuje všetkým žiakom školy (1. – 9. roč.)

        RIADITEĽSKÉ VOĽNO

        z organizačných dôvodov dňa
        15.12.2023 (piatok).

        Školský klub detí a školská jedáleň v ZŠ nebudú v prevádzke.
        Vyučovanie pokračuje v pondelok 18.12.2023 podľa schváleného rozvrhu hodín.

      • Školský eshop už otvorený

      • 6. 12. 2023
      • Dobrý deň všetkým!


        Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!


        Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zskpoprad/

        Objednávanie je už spustené a bude možné až do 20.12. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!

      • 22.apríl DEŇ ZEME

      • 2. 5. 2024
      • 22.apríl DEŇ ZEME - do 1.ročníka súťaže pre deti z popradských škôl pod názvom ,,Spravme naše mesto EKO“, sa zapojilo 35 tímov z 5 základných škôl. Bolo vytvorených veľa krásnych, kreatívnych prác z rôzneho typu odpadu. Do finále, ktoré sa konalo 22.4.2024 v OC Forum Poprade postúpilo 6 tímov a medzi nimi aj práca z našej školy pod názvom Futbalový štadión.

      • Denné tábory v Poprade

      • 23. 4. 2024
      • Milí rodičia,

        dávame vám do pozornosti obľúbené denné letné tábory, ktoré sa prvýkrát konajú počas letných prázdnin vo Vernári a niektoré iné turnusy v Štrbe, Veľkom Slavkove, ale aj v Poprade.

        Tábory organizuje Zážitkovňa spolu s Jazykovou školou TARGET.

        Týždne plné pohybu, zaujímavých aktivít, športu a zručností s celodenným programom a stravou čakajú na deti od 5 do 14 rokov (podľa jednotlivých turnusov).

      • Korčuľovanie

      • 19. 2. 2024
      • Neverili by ste, ale boli sme sa učiť. No nie v škole, ale v tréningovej hale. A učili sme sa
        korčuľovať. Samozrejme, nie všetci. Poniektorí sme boli už pokročilí korčuliari, niektorí mali korčule na
        nohách prvýkrát.

        Vďaka Mestu Poprad a všetkým, ktorí sa o to pričinili sme mali krásny a zaujímavý deň.

      • Zmena poplatkov od 1.1.2024

      • 8. 1. 2024
      • Mesto Poprad v súlade s ustanovením § 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v platnom znení a podľa § 28 ods. 5,

        49 ods. 4, § 114 ods. 6,

        § 116 ods. 6 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov vydáva:

    • Poďakovanie
      • Poďakovanie

      • 8. 1. 2024
      • "Ďakujeme"

        Milí žiaci a rodičia, chceme vám poďakovať za účasť na Vianočnej tržnici, kde sa podarilo vyzbierať 216,61 €.

        Vyzbierané finančné prostriedky budú použité na zlepšenie výchovno-vzdelávacieho procesu vašich detí.

      • Vianočná besiedka spojená s vianočnou tržnicou

      • 22. 12. 2023
      • Pred Vianocami si učitelia a žiaci pre rodičov pripravili kultúrny program spojený s vianočnou tržnicou, kde sa odprezentovali rôznorodé výrobky a svoju kreativitu. Veríme, že sme sa všetci spolu cítili dobre.

        Prajeme príjemne v zdraví prežité sviatky pokoja a lásky

        Zamestnanci ZŠ s MŠ Poprad - Matejovce

      • VIANOČNÁ BESIEDKA

      • 12. 12. 2023
      • Vážení rodičia, milí žiaci.

        Pozývame vás na Vianočnú besiedku spojenú s vianočnou tržnicou, ktorá sa uskutoční 20.12.2023 o 15:30h v budove ZŠ. Príďte spolu s nami stráviť predvianočné chvíle a objaviť tvorivosť, zručnosť a napaditosť vašich ratolestí. Tešíme sa na vás.

      • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

      • 11. 12. 2023
      • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Koperníkova 1707/21, 059 51 Poprad–Matejovce
        udeľuje všetkým žiakom školy (1. – 9. roč.)

        RIADITEĽSKÉ VOĽNO

        z organizačných dôvodov dňa
        15.12.2023 (piatok).

        Školský klub detí a školská jedáleň v ZŠ nebudú v prevádzke.
        Vyučovanie pokračuje v pondelok 18.12.2023 podľa schváleného rozvrhu hodín.

      • Školský eshop už otvorený

      • 6. 12. 2023
      • Dobrý deň všetkým!


        Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!


        Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zskpoprad/

        Objednávanie je už spustené a bude možné až do 20.12. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Poprad - Matejovce
      • Riaditeľka školy - PaedDr. Barbora Cehulová 0910 890 471, +421 52/456 50 27
      • Koperníkova ulica 1707/21, 059 51 Poprad - Matejovce Slovakia
      • Mgr. Miroslav Slavkovský +421 52/788 38 81 0911 089 083 zastupcazsppma@gmail.com
      • Beáta Suchá Ing. Andrea Svrčeková +421 52/ 773 20 10
      • Mgr. Gabriela Bodyová 0911 770 164 zastupcamsppma@gmail.com
      • Lidická ulica 3490/72 Poprad-Matejovce 059 51
      • Terézia Fedoreková 0911 770 165 +421 52/ 773 20 11
      • Číslo dátovej schránky: E0005591143
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje